00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Sattwa хидратантно млеко за тело со бадемово масло, камилица и со Д-пантенол


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Хидратантното млеко за тело Sattwa содржи активни состојки од природно потекло кои брзо ја надоместуваат потребната влажност на кожата и истовремено ја негуваат и ја потхрануваат. Особено се препорачува за секојдневна нега на сува и на чувствителна кожа.

  РH-вредноста на млекото е блиска до pH-вредноста на здравата кожа, што, заедно со активните компоненти, дополнително помага во одржување на природниот баланс на кожата и во подобрувањето на нејзината заштитна функција.

  Бадемовото масло е природен извор на витамин Е и на есенцијални масни киселини, а претставува и моќен антиоксиданс којшто ја заштитува кожата од слободните радикали, предизвикани од надворешните негативни влијанија и од стресот. Бадемовото масло со своето емолиентно (омекнувачко) својство ја прави кожата нежна, мазна, мека и еластична. Има својство да создава заштитен филм на кожата и на тој начин ја јакне нејзината одбранбена функција, па нуди дополнителна заштита, особено кај чувствителната кожа.
  Бисабололот (изолирана активна компонента од камилицата) има антиинфламаторни својства (смирувачко дејство), па ја заштитува кожата од појава на иритации и на црвенило.
  Д-пантенолот ја регулира влажноста на кожата обезбедувајќи оптимална хидратација.
 • Category:Skin Care
 • Availability:Contact
 • company profile

  Alkaloid AD Skopje

  • Company introduction:ALKALOID AD - Skopje is a company that for more than seven decades now is in the business of manufacturing drugs, processing botanical raw material, manufacturing cosmetics and chemical products.
  • Contact Person Name:Продажба
  • Address:бул.Александар Македонски 12
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:023104000
  • Fax #:023104014
  • Geo Location:Show  023104000

  shopping assistance