00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

BANNER car batteries


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:BANNER е фамилијарна компанија од Австрија специјализирана во производство на акумулатори и е еден од најголемите производители во Европа. Компанијата ја започнува својата дејност во 1937 г и повеќе од 70 години успева да одговори на барањата на своите клиенти и да понуди најдобар избор за акумулатор. Акумулаторите BANNER ги докажаа своите квалитети и сигурност во студените делови на Скандинавија и во најжешките делови на Африка.
  BANNER произведува стартер батерии за најголемите производители на автомобили како AUDI, BMW, MERCEDES, PORSHE, VOLVO, VAG.
  Со продажба од 3,85 милиони акумулатори за финансиската 2012/2013 година BANNER се докажува како еден од најголемите производители на акумулатори за автомобили, мотоцикли, камиони и земјоделска механизација во Европа,.
  Автомобилските производители вложуваат повеќе на т.н. микро-хибриди - комбинација од максимално оптимизиран мотор со внатрешно согорување со функција СТАРТ/СТОП и делумно враќање на енергија кон акумулаторот (обновување). Новите технологии за производство на ваков тип акумулатори се AGM и ЕFB.
  ВANNER произведуваат и акумулатори по најновите технологии AGM и EFB кои имаат продолжен работен век и отпорност кон оптоварувања од патување на кратки растојанија, честото запирање при возење во градски услови, дополнителната потрошувачка од системите за удобност во автомобилите – независно греење, аудио системи, надворешно осветлување. При EFB (Enhanced flooded battery) акумулаторите електролитот е течен, плочите се задебелени и се обвиткани со полиестер. Обвивката од полиестер обезбедува задржување на активниот материјал на плочите што обезбедува висока отпорност на цикличност. Овие акумулатори можат да се користат и при стрмнини до 55 степени.
  BANNER произведува 7 типа стартер батерии со кои успева да одговори на побарувачката на пазарот и да понуди квалитетен и сигурен производ.
 • Availability:Contact
 • company profile

  Euro 07 (Evro 07)

  • Company introduction:"Evro 07" Macedonia DOOEL is founded in 2010 in Skopje and the same is specialized in import and distribution of spare parts and oils for light and light-freight vehicles. The company is a direct importer of spare parts of more than 100 leading companies – manufacturers from Italy, Germany, Spain, France, Japan, Korea, China and others, which is a warranty for the origin and the quality of the offered products. "Evro 07" Macedonia DOOEL offers to its clients a wide range of spare parts of over 100 000 articles for European, Japanese and Korean light and light freight vehicles with attractive prices, premium quality and high quality service.
  • Contact Person Name:Даниела
  • Address:Јадранска магистрала б.б. (Качанички пат)
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:076 339 288
  • Telephone #:02 2469 854
  • Geo Location:Show  022469854

  shopping assistance