00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

CYCLO DIESEL FUEL TREATMENT ANTI-GEL FORMULA


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Да ги избегнеме проблемите во зима! Зошто е потребно дизел гориво да биде третирано?
  Зимата е прекрасна сезона во нашите краеви, но ако не го подготвиме нашиот автомобил, може да биде и причина за непријатни искуства. Зошто е потребна подготовка? Студеното време доведува до трансформации во составот на дизелот како парафински формации, ледени кристали, што доведува до губење на силата на моторот и идни поправки.
  Формирањето на парафински кристали:
  Студеното време и ниските температури доведуваат до формирање на парафински кристали кои го заглавуваат филтерот, а самото дизел гориво, може да се згусне, што доведува до проблеми со моторот. Кога дизелот е во состојба на згуснување поради ниските температури и неможе да помине низ филтерот за гориво, ги запушува дизните.
  Формирање на ледени кристали:
  Кога температурата ќе падне под 0⁰C, водата во горивото замрзнува, и така може да го блокира филтерот за гориво и вбризгувачите.
  Овие процеси може да спречат правилно функционирање на вашиот мотор и се предуслов за проблеми на патот! За да спречите проблемите со горивото во зима користете CYCLO DIESEL FUEL TREATMENT ANTI-GEL FORMULA - C-24 И C-DFA!
  Формулата на препаратот е развиена така што ги спречува основните проблеми со дизелот во зима - формирање на парафински, ледени кристали, како и различни видови наслаги за време на складирање во резервоарот.
  Единствената формула не содржи алкохол и штити од трите главни проблеми: ја растерува водата, спречува формирање на јаглеродни соединенија и спречува формирање на кристали.
  Обезбедува течливост на горивото при многу ниски температури, ги одржува дизните чисти, го спречува создавањето на 'рѓа и корозија.
  За повеќе информации обратете се во објектите на Евро 07 или посетете ја нашата веб страна www.euro07.mk
 • Category:Car Care
 • Availability:Contact
 • company profile

  Euro 07 (Evro 07)

  • Company introduction:"Evro 07" Macedonia DOOEL is founded in 2010 in Skopje and the same is specialized in import and distribution of spare parts and oils for light and light-freight vehicles. The company is a direct importer of spare parts of more than 100 leading companies – manufacturers from Italy, Germany, Spain, France, Japan, Korea, China and others, which is a warranty for the origin and the quality of the offered products. "Evro 07" Macedonia DOOEL offers to its clients a wide range of spare parts of over 100 000 articles for European, Japanese and Korean light and light freight vehicles with attractive prices, premium quality and high quality service.
  • Contact Person Name:Даниела
  • Address:Јадранска магистрала б.б. (Качанички пат)
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:076 339 288
  • Telephone #:02 2469 854
  • Geo Location:Show  022469854

  shopping assistance