00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Ортоза за бандажирање на колено Генумеди


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Ортоза за бандажирање на колено Генумеди
  Иновативната техника на ткаење со интегрирани силиконски влакна дава масажен ефект и подобро држење. Интегрираниот силиконски прстен изработен во 3D профил дава целосна поддршка на пателата, што го прави овој производ удобен и безбеден особено при спортски активности. Специфичното ткаење допринесува за спортскиот дизајн и намена на Genumedi® особено поради масажниот ефект што го овозможува, кој ја подобрува циркулацијата и намалува отоци, болки и иритација на коленото. Поддршката е најизразена при физички активности, а се препорачува да не се носи при подолготрајно седење, спиење или возење.

  Големините се одредуваат со мерење на обем под/над колено (погледнете на скицата):

  28-31 см / 40-43 см II
  31-34 см / 43-46 см III
  34-37 см / 46-49 см IV
  37-40 см / 49-52 см V
  40-43 см / 52-55 см VI

  МЕДИЦИНСКИ ИНДИКАЦИИ: нестабилност на коленото, оток или излив во предел на коленото, хронично постоперативно или посттрауматско воспаление, остеоартритис и артритис, синдром на патело-феморална болка.
 • company profile

  Medicus Help (Medikus Help)

  • Company introduction:Основна програма во работењето на Медикус Хелп (Medikus Help) е програмата на ортопедските помагала. Важноста на ортопедските помагала во секојдневието на луѓето чиј живот ненадејно или постепено се изменил е огромна. Ортопедските помагала се помош во извршувањето на секојдневните обврски, овоможуваат движење, седење, надоместуваат физички недостаток, даваат шанса за поквалитетен живот. Тоа беше една од причините да започнеме со дејноста увоз и дистрибуција на ортопедски помагала. Определбата на Медикус Хелп (Medicus Help) е понудата на ортопедски помагала за македонскиот граѓанин да биде поразноврсна и поквалитетна. Нашата цел е да понудиме квалитетна и врвна услуга. Сакаме доколку постои болест, било привремена или трајна да ја олесниме со соодветно помагало, кое ќе значи подобро секојдневие. Желба ни е и да помогнеме во превенцијата од појава на деформитети кај младата популација. Увезуваме најквалитетни и најсовремени сертифицирани ортопедски помагала. Претставници сме на реномирани светски производители. Редовно ги посетуваме светските саеми, ги следиме новините и трендовите во светот на ортопедските помагала и постојано го зголемуваме нашиот асортиман. За да овозможиме полесна пристапност на ортопедските помагала ширум Македонија отворивме 10 специјализирани продавници. Константно работиме на усовршување на нашиот кадар преку едукации и курсеви кои ги организираат нашите добавувачи и нашиот стручен кадар. Имаме склучено и Договор со Фондот за здравствено осигурвање на Р.Македонија, што на осигурените лица им овозможува на поевтин и поедноставен начин да дојдат до потребното помагало. Задоволството на купувачот е нашиот најголем успех.
  • Contact Person Name:Радмила
  • Address:Качанички пат б.б., Визбегово
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Cell Phone #:070260864
  • Telephone #:023220745
  • Fax #:023130015
  • Geo Location:Show
  follow this companycontact sellerall products
  Rating:
  4.7 of 5.0 (3 ratings total)
  023220745

  shopping assistance