00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

ХИДРОЕЛАСТ

ХИДРОЕЛАСТ

Те интересира цената?

 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Хидроелсат е трајно еласитчен, меѓуслеон, двокомпонентен систем за хидроизолација.
  Се користи за хидроизолација на купатила, кујни, базени, резервораи за вода, шахти, подземни објекти, таложици, ѕидови од брани, рударски окна и други објекти во високо и ниско градба.
  Правилно изведен, по препораките од производителот, материјалот штити од позитивниот и негативниот притисок на водата. Одличната еластичност и лепливост на материјалот овозможува премостување на пукнатини во подлогите.

  Начин на вградуање:
  Се нанесува на црвста, исчистена и обеспрашена подлога со тврда четка. Влажна подлога не пречи за нанаесување на материјалот. За работа се подготвува со мешање на компонентите А и Б во сооднос 2,5:1.

  Во првиот слој се разредува припремениот материјал со 5-10% вода за подобро поврзување со подлогата. Вториот слој не се разредува со вода и се нанесува во спротивен правец од првиот, а да се постигне добро исполнување на двата слога и штитење од продор на вода.
  Временото распојание помеѓу нанесувањето на втор и трет слој се движи од 6 до 12 часа во зависност од работната температура.
  Потрошувачка: од 1 до 1,5 кг/м2 за двата слоја.

  Пакување:
  Во сетови во канти од 3.5кг и 14 кг кои служат за мешање на А и Б компонентите.
 • Продавач:Мато
 • Земја на потекло:Македонија
 • профил на компанијата

  Мато

  • Опис на компанијата:Фиирмата Т.Д.МАТО Дооел е формирана во 1993 година со концепција да ги задоволи барањата на пазарот за материјали за заштита од пожари во РМ и пошироко на Балканот. Дополнителна дејност на МАТО Дооел е и производство на градежни материјали. Се наоѓа во општина Карпош, индустриска зона Момин поток. Производствениот простор е поставен на површина од 800 м2, има и инсталирано најсовремена технологија со капацитет од 15.000 кг дневно производство. Производите се атестирани согласно европските прописи и стандарди и се со врвен квалитет со кој управува инженерски тим, следејќи ги најновите трендови на пазарот и науката. Од 2003 година поседуваме и систем за квалитет ИСО 9001-2000. Базирајќи се на компетентност, стручност и искуства од областа, наша мисија е да бидеме доверлив добавувач на производите за противпожарна заштита. ОДГОВОРНОСТ И ПОЧИТ СПРЕМА СОРАБОРНИЦИТЕ Е НАШЕТО МОТО. На Вашите барања, експертскиот тим на фирмата ќе одговори стручно и квалитетно, во секое време
  • Име на контакт лице:Илија Матовски
  • Адреса:Пролет 1-1/3
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:070258044
  • Година на регистрација:1993
  • Локација на мапа:Прикажи  070258044

  корисничка поддршка