00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Печка на пелети MBS Thermo Pellet 20kW

14%save

Печка на пелети MBS Thermo Pellet 20kW

Address for delivery

First & Last Name (for delivery)
Telephone number for contact
Street
City
Notes for delivery
Price with VAT:

83990.0 MKD 71990 MKD
Quantity: -+

Delivery:
Payment:


Одбери боја:

* Free Delivery

Производот го добивате за 3 до 5 работни дена.

MarketKonekt гарантира 100% заштита на купувачите. Доколку производот не соодвествува на описот нудиме враќање на парите. Прочитајте повеќе.


 • product description
 • user ratings
 • company profile
product description
 • Product Description:Печка на пелети MBS Pellet 20

  Печките на пелети на МБС Милан Благојевиќ - Смедеревац се покажаа како најекономични еколошки печки кои за кратко време ја освоија Европската унија.
  Пелетите се вид на енергенс, мали цилиндри со дијаметар од 6мм, добиени со пресување на дрвна биомаса. Бидејќи се добиени од дрво, пелетите се обновлив извор на енергија и при нивното согорување не ја загадуваат околината. Моментално се најефтиниот енергенс мерено по добиена енергија/цена на чинење во цела Европа.
  Пелетите се добиваат преку технолошки процес во која како суровина се користат дрвен чипс или дрвена пилевина. Чипсот и пилевината се дробат додека не се добие дрвно брашно кое потоа се пресува на висока температура и притисок за да се добијат пелетите. При нивното производство не се користат никакви хемикалии или адетиви. Сврзната компонента лигнин доаѓа од структурата на самото дрво.
  Се пакуваат во вреќи од 15 kg , што е доволно за греење од 55kW во тек на 35 часови.Високиот степен на автоматизација обезбеден од италијанската електроника во оваа печка со дозирање на горивото овозможува 7 дневно програмирање на работата на печката.

  Верувајте ќе ја засакате оваа печка како член на вашето домаќинство.

  - Моќ 20 kw
  - Моќ На електричен Дел: 0,5 kw
  - Степен на искористеност: 92%
  - Салонска печка за етажно греење со водна пумпа и приклучок за парно
  - Димензии (ВxШxД): 1168x596x713mm
  - Топлотна моќ на Околина: 3kw / 4 kw
  - Издувен чад : Позадинско / Ø 80mm
  - Површина на загревање од 100-120 m2
  - Количина на вода во котелот 46l
  - Топлотна моќ на Вода: 16 kw
  - Потрошувачка на пелети 1.2-4.1 kg
  - Тип на Гориво: Пелет
  - Издувен чад : Позадинско / Ø 80mm
  - Тежина 198kg
  - Неделно Програмирање (до седум дена однапред) / Автоматско пуштање / Далечинско управување.

  Во цената е вклучена бесплатна достава, инсталација од стручно лице како и упатство-обука во живо како се прави инсталација, како се употребува, како се програмира и како се одржува печката.
  2 години гаранција

  МБС Смедеревац постои од 1923 година а од 2005 година ги продава своите производи во 40 држави. 94 годишното искуство доволно говори за нас.
 • Seller:Alfi Bi
 • Place of Origin:Serbia
 • Warranty:2 years
 • оцени од корисници
  company profile

  Alfi Bi

  • Company introduction:АЛФИ БИ КОМПАНИ е трговско друштво кое од 1992 година успешно се пласира и развива на домашниот и странскиот пазар преку пласман на повеќе од 35.000 производи, кои со својот квалитет и иновативност придонесуваат за нивна препознатливост кај широката категорија на потрошувачи. АЛФИ БИ КОМПАНИ, чија главна визија и цел е задоволување на најпребирливите купувачи, се стреми кон постојано зголемување на својот асортиман, квалитетот на производите, инвестирањето во човечки ресурси за квалитетна услуга и љубезен однос со купувачите, инвестирање во трговски капацитети за поголема комфорност на нашите ценети потрошувачи. Ориентираност кон постојано усовршување и модернизирање на своето работење по примерот на светските трговски центри, непосредно се стекнува со епитетот на еден од лидерите во својата област. АЛФИ БИ КОМПАНИ, своето идно работење се стреми да го насочи кон проширување на своите капацитети, поголем пласман на домашниот и странскиот пазар и поголема општествена и социјална вклученост.
  • Contact Person Name:Алфи Би
  • Address:Улица 7 Број 16
  • Post Code:1300
  • City:Kumanovo , Macedonia
  • Telephone #:031445210
  • Geo Location:Show
  13%save
  Retail Price - VAT Included:48.590 MKD 41.990 MKD

  Печка на пелети MBS Thermo Pellet 1 ...
  070/287-777

  shopping assistance