00

Најава во твојот профил
Нов корисник? | Заборавена лозинка?

 • Јазик

ЛЕКУВАЊЕ НА ЕКСУДАТИВНА МАКУЛАРНА ДЕГЕНЕРАЦИЈА СО АВАСТИН


 • опис на производот
 • профил на компанијата
опис на производот
 • Опис на производот:Макуларната дегенерација е една од главните причини за слепило кај лица над 60 годишна возраст. Патолошките промени ја зафаќаат жолтата точка на очното дно – место каде се сконцентрирани нервните клетки одговорни за централниот вид. Пациентите вообичаено прво почнуваат да се жалат на тешкотии при читање, гледање телевизија, управување со моторно возило. Постојат две форми на ова заболување – влажна и сува макуларна дегенерација. Кај влажната форма доаѓа до формирање на патолошки крвни садови (неоваскуларизација) кои крварат и ги оштетуваат нервните клетки. Авастинот го неутрализира вазопролиферативниот фактор (VEGF) и на тој начин ја спречува неоваскуларизацијата. Авастинот се инјектира во многу мала количина (0.05мл) интравитреално еднаш на два месеци. Вообичаено процедурата се повторува неколку пати. Истата е безболна (со локална анестезија – капки), се изведува во амбулантски услови. Во моментов претставува најефективна метода за лекување на влажната форма на макуларна дегенерација.
 • Достапност:Контакт
 • профил на компанијата

  Д-р Ристовски Офталмолошки Ласерски центар

  • Опис на компанијата:http://www.ristovski.mk/ Офталмолошки Ласерски Центар Д-р Ристовски Амбулантна Хирургија - сите хируршки интервенции се изведуваат во локална анестезија и пациентот веднаш си оди дома: - Ласерска корекција на диоптрија - Отстранување на старечко перде или катаракта со факоемулсификација - Стопирање на растечката кратковидост - Хируршки третман на глауком Конзерватива: - Третман на кератоконус со крослинкинг и рибофлавин - Лекување на макуларна дегенерација со бевацизумаб - Лекување на ретинални дистрофии, пигментен ретинит Дијагностика - потполно компјутеризирана. Одредување на сите типови контактни леќи и очила Дијагностика и конзервативен третман на страбизам и слабовидост
  • Име на контакт лице:Роберт
  • Адреса:Народен Фронт 7/1
  • Поштенски број:1000
  • Град:Скопје , Македонија
  • Телефон #:023211027
  • Локација на мапа:Прикажи  023211027

  корисничка поддршка