00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Вежби на синоптофор (10 третмани)


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Макуларната дегенерација е една од главните причини за слепило кај лица над 60 годишна возраст. Патолошките промени ја зафаќаат жолтата точка на очното дно – место каде се сконцентрирани нервните клетки одговорни за централниот вид. Пациентите вообичаено прво почнуваат да се жалат на тешкотии при читање, гледање телевизија, управување со моторно возило. Постојат две форми на ова заболување – влажна и сува макуларна дегенерација. Кај влажната форма доаѓа до формирање на патолошки крвни садови (неоваскуларизација) кои крварат и ги оштетуваат нервните клетки. Авастинот го неутрализира вазопролиферативниот фактор (VEGF) и на тој начин ја спречува неоваскуларизацијата. Авастинот се инјектира во многу мала количина (0.05мл) интравитреално еднаш на два месеци. Вообичаено процедурата се повторува неколку пати. Истата е безболна (со локална анестезија – капки), се изведува во амбулантски услови. Во моментов претставува најефективна метода за лекување на влажната форма на макуларна дегенерација.
 • Availability:Contact
 • company profile

  D-r Ristovski Ophthalmic Laser Center

  • Company introduction:Ophthalmic Laser Center Dr Ristovski Ambulatory Surgery - all surgeries are performed in local anesthesia and the patient goes home: - Laser correction diopter - Removal of senile cataract or cataract - Stop the growing short-sightedness - Surgical treatment of glaucoma conservative: - Treatment of keratoconus with riboflavin and kroslinking - Treatment of macular degeneration - Treatment of retinal dystrophies, pigment retinit Diagnostics - fully computerized. Identify all types of contact lenses and glasses Diagnosis and conservative treatment of strabismus
  • Contact Person Name:Роберт
  • Address:Народен Фронт 7/1
  • Post Code:1000
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:023211027
  • Geo Location:Show  023211027

  shopping assistance