00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

 • Language

Печка на пелети MBS Thermo Pellet 10kW


 • product description
 • company profile
product description
 • Product Description:Печките на пелети на МБС Милан Благојевиќ - Смедеревац се покажаа како најекономични еколошки печки кои за кратко време ја освоија Европската унија.
  Пелетите се вид на енергенс, мали цилиндри со дијаметар од 6мм, добиени со пресување на дрвна биомаса. Бидејќи се добиени од дрво, пелетите се обновлив извор на енергија и при нивното согорување не ја загадуваат околината. Моментално се најефтиниот енергенс мерено по добиена енергија/цена на чинење во цела Европа.
  Пелетите се добиваат преку технолошки процес во која како суровина се користат дрвен чипс или дрвена пилевина. Чипсот и пилевината се дробат додека не се добие дрвно брашно кое потоа се пресува на висока температура и притисок за да се добијат пелетите. При нивното производство не се користат никакви хемикалии или адетиви. Сврзната компонента лигнин доаѓа од структурата на самото дрво.
  Се пакуваат во вреќи од 15 kg , што е доволно за греење од 55kW во тек на 35 часови.Високиот степен на автоматизација обезбеден од италијанската електроника во оваа печка со дозирање на горивото овозможува 7 дневно програмирање на работата на печката.

  Верувајте ќе ја засакате оваа печка како член на вашето домаќинство.

  - Моќ 10 kw
  - Моќ На електричен Дел: 0,5 kw
  - Салонска печка на пелети
  - Степен на искористеност: 88%
  - Димензии (ВxШxД): 980x560x490mm
  - Издувен чад: Позадинско / Ø 80mm
  - Површина на загревање од 55-70 m2 или
  - Загревање на површина од 130m3-160m3
  - Потрошувачка на пелети 0.6-1.6 kg
  - Тип на Гориво: Пелет
  - Издувен чад: Позадинско / Ø 80mm
  - Неделно Програмирање (до седум дена однапред) / Автоматско пуштање / Далечинско управување.
  - Тежина: 111 kg

  Во цената е вклучена бесплатна достава, инсталација од стручно лице како и упатство-обука во живо како се прави инсталација, како се употребува, како се програмира и како се одржува печката.
  2 години гаранција

  МБС Смедеревац постои од 1923 година а од 2005 година ги продава своите производи во 40 држави. 94 годишното искуство доволно говори за нас.
  Земја на потекло Р.Србија
 • Seller:Alfi Bi
 • Place of Origin:Serbia
 • Warranty:2 years
 • company profile

  Alfi Bi

  • Company introduction:АЛФИ БИ КОМПАНИ е трговско друштво кое од 1992 година успешно се пласира и развива на домашниот и странскиот пазар преку пласман на повеќе од 35.000 производи, кои со својот квалитет и иновативност придонесуваат за нивна препознатливост кај широката категорија на потрошувачи. АЛФИ БИ КОМПАНИ, чија главна визија и цел е задоволување на најпребирливите купувачи, се стреми кон постојано зголемување на својот асортиман, квалитетот на производите, инвестирањето во човечки ресурси за квалитетна услуга и љубезен однос со купувачите, инвестирање во трговски капацитети за поголема комфорност на нашите ценети потрошувачи. Ориентираност кон постојано усовршување и модернизирање на своето работење по примерот на светските трговски центри, непосредно се стекнува со епитетот на еден од лидерите во својата област. АЛФИ БИ КОМПАНИ, своето идно работење се стреми да го насочи кон проширување на своите капацитети, поголем пласман на домашниот и странскиот пазар и поголема општествена и социјална вклученост.
  • Contact Person Name:Алфи Би
  • Address:Улица 7 Број 16
  • Post Code:1300
  • City:Kumanovo , Macedonia
  • Telephone #:031445210
  • Geo Location:Show  031445210

  shopping assistance