00

Login to your profile
New user? | Forgot password?

  • Language

Foundation Zlatna Ripka

  • Company introduction:Фондацијата за исполнување на желби на тешко болни деца “Златна Рипка”- Скопје е самостојна, доброволна, невладина и непрофитна организација. Целите и задачите на фондацијата се насочени кон збогатување на детското искуство со надеж, сила и радост. Преку донирани финансиски средства од компании, граѓани и институции, им ги остваруваме најголемите желби на децата кои боледуваат од тешки болести на возраст од 3 до 16 години. Сметаме дека остварувањето на нивните најголеми желби е многу важен сегмент од нивното лекување, бидејќи нуди надеж и верба за подобро утре. Ние, Фондацијата Златна Рипка, веруваме дека моќта на исполнетата желба е посилна од сè. Тимот на фондацијата вклучува и лиценциран психолог кој преку разговор и дружење со децата на Клиниката за дестки болести – оддел Онкологија, доаѓа до нивните најголеми желби, аспирации, идоли, а златната рипка им ги остварува. Желбите немаат граници и ќе ги поттикнат дечињата да размислуваат дека ништо на светот не е невозможно. Токму таа надеж и мисла за една остварена желба плус, е она што ќе ги насмее и што ќе овозможи полесно лекување. Универзитетската клиника за детски болести ја поддржува оваа иницијатива и своевремено смета дека овие хуманитарни активности се многу важен сегмент од лекувањето на децата на одделот на Онкологија, бидејќи будат надеж и верба во подобро утре и полесно справување со деновите поминати на клиниката, а и во својот дом.
  • Contact Person Name:Неда
  • Address:Женевска 37а
  • City:Skopje , Macedonia
  • Telephone #:02/3217646

Images

Logo

Other

Company profile complete62.50%
Number of products3
Member since25 Nov, 2016
Last activity13:41:22 , 24 Nov, 2017
Would you like to receive seasonal discounts?


070/287-777

shopping assistance